Sahte yetkili servis alarmı: Bakanlık uyardı

Elektronik Ürünlerde Sahte Servis Uygulamalarına Dikkat!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte klima dahil birçok elektronik ürün grubu için bakım, onarım ve montaj ihtiyacının arttığı belirtiliyor.

Tüketicilerin bu hizmetleri almak için genellikle internet üzerinden yetkili servislere başvurduğu vurgulanan açıklamada, bazı kişi veya firmaların sponsorlu reklamlar aracılığıyla arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmaya çalıştığına dikkat çekiliyor. Ayrıca, bazı sahte servislerin üretici ya da ithalatçı firmaların marka ve logosunu izinsiz kullanarak tüketicileri mağdur edebildiği belirtiliyor.

Açıklamada, bu tür sahte servis uygulamalarının tüketiciler için ciddi mağduriyetlere yol açabileceği uyarısında bulunularak, orijinal olmayan yedek parçaların kullanılması, ürün garantisinin geçersiz hale gelmesi, yanlış veya yetersiz müdahaleler sonucu ürün zarar görebileceği, tamiratın hiç yapılmaması veya eksik yapılması, yüksek ve haksız servis ücretleri talep edilmesi ve hatta bazı durumlarda kişisel verilere erişilmesi gibi dolandırıcılık vakalarına dikkat çekiliyor.

Tüketicilerin bu tür aldatıcı uygulamalardan korunması için Bakanlık tarafından SERBİS’in (www.servis.gov.tr) oluşturulduğu ve tüketicilere ürünlere ait yetkili servis bilgilerine hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşma imkanı sağlandığı belirtiliyor. Ayrıca, servis hizmeti almadan önce ürünün üretici veya ithalatçı firmasının bilgilerinin kontrol edilmesi gerektiği ve internet aramalarında ulaşılan servis bilgilerinin mutlaka doğrulamanın yapılması gerektiği vurgulanıyor. Şüpheli durumlarla karşılaşıldığında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesi aracılığıyla şikayet ve ihbarların yapılabileceği de açıklamada yer alıyor.

Related Posts

Tüm taşıt ilanlarında zorunlu oldu: Haksız rekabet sona eriyor

Ticaret Bakanlığı, 18 Haziran’da yaptığı açıklamayla taşıt ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden “yetki doğrulaması” uygulamasının tüm taşıt ilanları için zorunlu hale geldiğini bildirdi.

TMSF’den Naksan Grubu’nun 26 aracı satışa çıktı: Bedeli 9,3 milyon TL

TMSF’den Naksan Grubu’nun 26 aracı satışa çıktı: Bedeli 9,3 milyon TL

Bakan Bayraktar’dan İran’dan doğal gaz sevkiyatı açıklaması: Devam ediyorlar!

Bayraktar, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) çerçevesinde düzenlenen, “Küresel enerji pazarı: Üretici ve tüketicilerin arasında dengeyi bulmak” başlıklı panelde konuştu. Enerji sektöründe uygun maliyetle arz güvenliğini sağlamayı …

Faiz kararına ekonomistlerden ilk yorumlar: Pabuç pahalı demiştik…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugün saat 14:00’te gerçekleşen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında yılın 4. faiz kararını açıkladı. Merkez, faizi yüzde 46’da sabit tuttu. Faiz kararına ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Para Politikası …

Doğu Karadeniz’in su ürünleri ihracatı 69,8 milyon doları aştı

Doğu Karadeniz’den ocak-mayıs döneminde 69 milyon 807 bin 105 dolarlık su ürünü ihracatı gerçekleştirildi.

TEPAV: Mart ayında kayıtlı istihdamda sınırlı artış yaşandı

TEPAV: Mart ayında kayıtlı istihdamda sınırlı artış yaşandı