Melek Zeynep Bulut “The Recursion Project: Levh-i Mahfuz” ile Londra Tasarım Bienali’nde

Melek Zeynep Bulut’un “The Recursion Project: Levh-i Mahfuz” Sergisi Londra Tasarım Bienali’nde

Melek Zeynep Bulut, solo yerleştirmesi “The Recursion Project: Levh-i Mahfuz” ile 2025 edisyonunda Londra Tasarım Bienali’nde yer alacak. “The Recursion Project: Levh-i Mahfuz”, madde hafızasını dünyayı ve zamanı şekillendiren bir kavram olarak ele alıyor.

“The Recursion Project: Levh-i Mahfuz”, hafıza kavramını, madde ve biçim ilişkisini şekillendiren bir enstrüman olarak inceliyor. Sanatçı, cismin ötesine geçme ve maddeyi aşarak yeni bir boyutla etkileşim olasılıklarını oyunlu bir şekilde araştırıyor. Eser; madde, algı ve kolektif hafıza arasındaki ilişkiyi araştırıp bu araştırmayı sahneleyen bir yerleştirme olarak ortaya çıkıyor. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden toplanan topraklarla tasarlanmış yansıtıcılı parçalar “Recursion Oyunu”nu oluşturuyor ve eser, kolektif hafıza ve algıyı içeren bir döngünün ifadesi olarak karşımıza çıkıyor.

Levh-i Mahfuz Sahnesi’nin kurulduğu her yerde, kolektif hafızaya ait parçalar sonsuzlukta tekrarlanıyor ve izleyen ile izleyicinin yerini değiştirerek çok boyutlu bir zeminde “çerçeve” kavramıyla oynuyor. Hafıza parçaları, asılı bir küp formundaki Tesseract Küpü’ne gönderme yaparak, tekrar eden akustik ve ışık kurgusuyla desteklenerek “zamansızlık ve mekânsızlık” eşiğiyle ilgili bir deneyim sunuyor.

“The Recursion Project: Levh-i Mahfuz”, KÜME Vakfı tarafından destekleniyor ve 29 Haziran 2025 tarihine kadar Londra’da Somerset House’da 1 Numaralı galeride, London Design Biennale kapsamında ziyarete açık olacak.

Melek Zeynep Bulut Hakkında

Melek Zeynep Bulut, İstanbul ve Londra’da çalışmalarını sürdüren çok disiplinli bir sanatçı ve tasarımcıdır.

Bulut’un çalışmaları, mekân, deneysel mimarlık, algısal kurgular ve görsel sanatların sentezi olarak öne çıkar. Maddenin çok katmanlı yapısını, insan duyularını, hareketleri performe etmeyi, bilinci merkeze almayı ve mekânın varoluşu ve özneliği nasıl şekillendirdiğini araştırır ve sergiler. Deneysel mimarlık, heykel, yerleştirme, fotoğraf, performans, resim ve video sanatları arasında çok dilli bir üretim tekniği benimser.

Geçtiğimiz dönemde gerçekleştirdiği “Duo” adlı yerleştirmesi, 2024 Londra Tasarım Festivali’nin Landmark Projesi olarak sergilendi ve sanatçı uluslararası sahnedeki varlığını daha da güçlendirdi. Bir önceki yıl, 2023 Londra Bienali’nde Türkiye’yi temsil eden “Açık Yapıt” adlı eseri eleştirmenlerden büyük övgü aldı. Her iki eser de sanat profesyonelleri ve sanatseverler tarafından ilgi gördü ve Melek Zeynep Bulut, çeşitli ödüllere layık görüldü.

Melek’in çalışmaları, mekân ve algı arasında köprüler kurarak insan deneyimini şekillendiren olasılıklar üzerine düşünmeye davet ediyor.

Related Posts

2025 YKS’de kalem, silgi verilecek mi? YKS 2025 küpe takmak yasak mı?

Bu hafta sonu TYT, AYT ve YDT oturumlarıyla gerçekleşecek üniversite sınavına katılacak öğrenciler, sınav öncesi kuralları merak ediyor. Peki, 2025 YKS’de kalem verilecek mi? YKS 2025 küpe takmak yasak mı?

Türkiye’nin hava savunma sistemi var mı? İşte, Hava Savunma Sistemi Çelik Kubbe’nin etkisi, tesiri ve özellikleri

Türkiye’nin hava savunma sistemi var mı sorusu, son günlerde İran ve İsrail arasında gelişen hava saldırıların akabinde merak konusu oldu. Türkiye, alçak, orta ve yüksek irtifa katmanlarında yerli ve milli sistemlerle entegre bir hava savunma ağı kuruyor. Çelik Kubbe kalkanıyla Türk hava sahasının tam anlamıyla korunması hedefleniyor. İşte, Türkiye’nin hava savunma sistemi Çelik Kubbe’nin özellikleri, etkisi ve tesiri hakkında detaylı bilgiler

Dünyaca ünlü 55 yaşındaki şef Anne Burrell evinde ölü bulundu

Dünyaca ünlü 55 yaşındaki şef Anne Burrell evinde ölü bulundu

Türk halk müziği sanatçısı Mehmet Erenler hayatını kaybetti

Türk halk müziği sanatçısı Mehmet Erenler hayatını kaybetti

Terminale açık olmayan işlem nedir, ne demek? Terminale izin verilmen işlem çözümü nasıl sağlanır?

“Terminale açık olmayan işlem” hatası, genellikle kart ayarları veya limitlerle ilgili basit bir sorundan kaynaklanabilmektedir. Doğru adımları izleyerek bu tür durumları kolayca çözebilmektedir. Online alışverişlerde zaman zaman karşılaşılan teknik sorunlar, bu süreçleri aksatabilmektedir. Bu sorunlardan biri de “Terminale açık olmayan işlem” hatasıdır. Peki, bu hata ne anlama geliyor ve karşılaşıldığında neler yapılmalı? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

10 adımda sınav kaygısını alt etme yöntemleri

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) artık sayılı günler kaldı.