Her gün tüketiyorsanız fark etmeden karaciğerinizi bitiriyorsunuz!

Protein Tozu Kullanımı Gençler Arasında Artıyor!

Son dönemlerde gençler arasında protein tozu kullanımı oldukça yaygınlaşmış durumda ancak bu popüler alışkanlığın bazı sağlık riskleri beraberinde getirdiği biliniyor. Vücut geliştirme ve kas yapma amacıyla tercih edilen protein tozlarının yanlış kullanımı ve içerdiği zararlı maddeler sağlık problemlerine neden olabilir.

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, protein tozlarının sağlıksız kullanımının karaciğer yetmezliği, böbrek sorunları ve kalp hastalığı gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle gençlerin bilinçsizce ve aşırı miktarda bu tür takviyeleri kullanmasının vücutları üzerinde geri dönüşü olmayan zararlara neden olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

‘Protein Tozları Masum Değil!’

Prof. Dr. Göral’ın belirttiğine göre, protein tozları masum gibi görünse de aslında içerdikleri bazı maddeler nedeniyle tehlikeli olabilir. Protein tozları genellikle süt, yumurta, soya ve whey proteinlerinden oluşur ancak içlerine toksik maddeler ve bazı anabolik steroidler eklenebilir. Bu maddeler vücutta kas kütlesini artırırken karaciğer fonksiyonlarını bozarak ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

‘Karaciğer ve Böbrekler Risk Altında!’

Protein tozlarının özellikle alkolle birlikte kullanılmasının riskini arttırdığını ve karaciğer ile böbrekler üzerinde ciddi etkilere neden olabileceğini belirten Prof. Dr. Göral, karaciğer hastalığı veya karaciğer yağlanması gibi rahatsızlıkları olan kişilerin bu tür takviyelerden kaçınması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, kalp yetmezliği riskini artırabileceği de biliniyor.

‘Doğal Gıdalara Dönün!’

Prof. Dr. Göral, protein tozlarının aşırı ve sürekli kullanımının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek gençlere doğal gıdalarla beslenmelerini öneriyor. Organik ürünlerin vücuda zarar vermediğini ve vücudun bu tür gıdalara daha uygun olduğunu belirtiyor. Günlük beslenmede yumurta, yoğurt, peynir, balık ve et gibi doğal ürünlerin tercih edilmesinin daha sağlıklı olabileceğine dikkat çekiyor.

‘Dengenizi Koruyun!’

Gençlere sağlıklı bir yaşam için doğal beslenmeye ve dengeli bir şekilde protein takviyesi almaya dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Göral, zararlı etkilere neden olabilecek protein tozlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Akranlarınıza göre daha çabuk yoruluyorsanız, efor sırasında nefes darlığı hissediyorsanız, tek yastıkla yatmakta zorlanıyorsanız bunun sebebini mutlaka araştırın. Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir. Bazen, bu tanının gecikmesi tedavi fırsatının büyük ölçüde kaçmasıyla da sonuçlanabilir” dedi.

Karın ağrısı sandı, meğer taşmış! Hurma ile zeytin tek suçlusu: ‘Kimse yutmasın’

92 yaşındaki Şerife Ay, eşini kaybettikten sonra çocuklarının yanına taşındı. Sağlığı yerindeydi ta ki o geceye kadar. Aniden başlayan şiddetli karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Acilen ameliyata alınan yaşlı kadının bağırsağından çıkanlar ise doktorları bile şoke etti. Peki, Şerife Ay’a ne olmuştu?

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir