Borsa günün ilk yarısında geriledi: Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

BIST 100 Endeksi Öğle Saatlerinde Değer Kaybetti

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket etti. Saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 9,57 puan ve yüzde 0,1 azalışla 9.481,33 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 35,2 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık endeksi yüzde 1,05 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,75 değer kazandı.

Sektör endekslerine bakıldığında, en çok kazandıran yüzde 6,25 ile finansal kiralama faktoring oldu, en fazla kaybettiren ise bankacılık sektörü oldu.

Küresel Piyasalarda Pozitif Hava Hakim

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerine dair iyimserlik ve güçlü teknoloji firmalarının bilançolarıyla küresel piyasalarda pozitif bir seyir izleniyor. Analistler, yoğunlaşan bilanço sezonu nedeniyle hem iç hem de dış piyasalarda hisse ve sektör bazlı hareketlerin görülebileceğini belirtti.

Günün ilerleyen saatlerinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu toplantı özeti, sektörel enflasyon beklentileri, haftalık para ve banka istatistikleri ile uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un Türkiye değerlendirmesi takip edilecek.

Uluslararası alanda ise ABD’de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi yakından izlenecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.400 ve 9.300 seviyelerinin destek, 9.550 ve 9.650 puanın direnç konumunda olduğu belirtildi.

Related Posts

İsrail’in saldırıları Avrupa’daki gaz fiyatlarını da sert yükseltti

İsrail’in İran’a saldırısı sonrası Avrupa’da doğal gaz fiyatları yüzde 4 artışla son 5 haftanın en sert yükselişini kaydetti.

70 yıllık kozmetik devi finansal darboğazda: Yeniden iflas sürecine girdi

Türkiye’nin köklü kozmetik markalarından Hunca, yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle konkordato talebinde bulundu. 1957 yılında kurulan ve zamanla geniş ürün gamıyla uluslararası arenada da bilinir hale gelen şirket, ekonomik dalgalanmalar ve yüksek …

Tavuk eti üretimi nisanda yıllık bazda arttı

Türkiye genelinde tavuk eti üretimi, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23,5 artarak 237 bin 567 tona yükselirken, tavuk yumurtası üretimi yüzde 9,1 azalışla 1 milyar 551 milyon 765 bine geriledi.

TCMB’nin analizine göre Türkiye dünyaya daha fazla ürün satıyor

TCMB analizine göre Türkiye, 2013-2023 döneminde hem ihraç ettiği ürün sayısını hem de ürün-pazar kombinasyonlarını artırarak ihracatını daha dayanıklı ve dengeli hale getirdi. Türkiye, gelişen ülkeler arasında en az yoğunlaşmaya sahip ihracat yapısıyla dikkat çekiyor.

Elektrikli araçlarda Çin fırtınası: Satışlar mayısta rekor kırdı!

Küresel elektrikli araç satışları mayısta yıllık bazda yüzde 24 artarak 1,6 milyona ulaştı. Satışların itici gücü yine Çin oldu; ülkede bir ayda ilk kez 1 milyondan fazla araç satıldı.

Stratejik işbirliğiyle e-ihracat’a doping

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Trendyol, Türkiye’nin e-ihracat ekosistemini güçlendirmek amacıyla stratejik işbirliği protokolü imzaladı.